MLM, jó vagy nem?

2008.09.26. 16:49

MLM, jó vagy nem?


Sokszor elgondolkodom ezen a kérdésen, mikor felteszik nekem. Azt javaslom, vegyük szemügyre közelebbről.

 

Az MLM rendszer az elmúlt évszázad terméke. Lényege, hogy piramis elv alapján az emberek egymás alá szerveződnek és így építik fel saját szervezetüket. De jól is hangzik, csak akad egy bökkenő, az kaszál nagyot, aki a piramis csúcsán helyezkedik el. Most nyugodt szívvel lehetne tiltakozni, hogy nem, mert én is megkeresem a magam kis pénzét és ha több ember szerveződik alám, akkor többet keresek. Ez igaz, de ha nem tudsz több embert beszervezni, akkor csak annyi lehetőséged marad, hogy olcsóbban vásárolod meg a terméket magadnak, amit kis haszonnal eladhatsz a környezetednek.

 

Az MLM rendszert jómagam nem tartom rossznak. Az emberek saját rendszerbe szerveződve értékesítik a terméket(akinek személyes eladási technikája jó, az nagyon sikeres lehet). Azonban akad egy probléma, az MLM rendszer megítélése eléggé negatív ma a magyar emberek körében,(ezt a képet a fogyasztók fejében megváltoztatni nagyon nehéz). Megoldható, de ehhez az MLM rendszer marketingjét alakító személyeknek "haladni kellene a korral". Kedves marketingesek, elmúlt már a 70-es-80-as évek, ébresztő! 2008-t írunk.

 

Az itt elhangzottakhoz annyit szeretnék hozzáfűzni, akinek nem inge ne vegye magára. Vannak olyan MLM rendszerben működő cégek, akik már ezt felismerték és használják a tömegkommunikációs (TV, Sajtó, Internet, outdoor eszközök stb.) reklámozást, amivel elősegítik a termékek értékesítését.

 

 

MLM: jó termék + tömegkommunikáció + piramis rendszer + személyes eladás(legfontosabb) = magas eladás

 

 

Végére egy jó tanács az MLM rendszert irányító vezetőknek és az ebben dolgozó tagoknak. Adjatok értéket a fogyasztóknak! TIPP: használjátok a BOS-t (kék óceán stratégia).

 

Ha ezt megteszitek, képesek lesztek megváltoztatni az MLM-ről kialakult képet, ráadásul, mi fogyasztók is sokkal többet nyerünk.

 

 

Ne feledd: GONDOLKOZZ, MIELŐTT BÁRMIT IS CSELEKSZEL! A TUDATOS GONDOLKODÁSÉRT

( Kondor Albert)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kondoralbert.blog.hu/api/trackback/id/tr86683278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mlmszakértő · http://www.mlmstartprogram.hu 2008.10.16. 19:32:37

Az MLM-ben valóban a piramis csúcsán lehet pénzt sok keresni, ugyanúgy, mint bármi másban.

Ha bármiben milliomos akarsz lenni, akkor a TOP-on kell lenned abban.
Az MLM egy szakma! Meg kell tanulni érteni hozzá, és csinálni kell folyamatosan.

Le kell számolni azzal a tévhittel, hogy hobbiként űzve majd bárki meggazdagodhat belőle. Az emberek nem "szerveződnek" be senki alá, ezért bizony dolgozni kell.

Az MLM-nek pont az a lényege, hogy nem használja a hagyományos médiát reklámozásra (TV, rádió, sajtó, óriásplakátok stb.), hanem ehelyett hálózat tagjainak fizeti ki ezt a reklámköltséget.

KondorAlbert 2008.10.23. 17:50:01

Kedves mlm szakértő!

Pont a lényeget nem látod. A cikkel arra akarta rávilágítani, hogy nektek is lépnetek kell és más kommunikációs eszközt is használni , mert egyre nagyobb a verseny és szűkül a piac.
süti beállítások módosítása