Augusztus 21., szeptember 6., a nagy átalakítás napja. (BKV). Annak idején, ha jól emlékszem ilyen címmel futott egy plasztikai sebész műsora a TV2-n. Ígéretesen indult és haszon lett a vége. Reméljük a BKV-nál is ez lesz a tendencia.

Jómagam minden nap a tömegközlekedés eszközeit használom, így személyes tapasztalataimat tudom megosztani veletek. A szeptemberi változásokat, hétfőn éreztünk először tömegesen, érdekesek reakciókat figyeltem meg. Sokan örömmel fogadták a változást, mások szitkozódtak és mondták a magukét a sofőrnek. Szegények, ők voltak azok, akik igazán nem tehettek semmiről. Emberek az ordibálás, szitkozódás, anyázás, a mi viselkedési kultúránkat minősíti (miért van erre szükség? nem értem, attól jobb lesz).Ráadásul a BKV már rég elindította a kampányát(szórólapok, TV, rádió), amiben felhívta a figyelmünket a változásokra. Senki ne értsen félre, én nem védem a BKV-t, mert véleményem szerint is sok hibát követ el, csak arra akartam kitérni, hogy a tudatlanság és információ hiánya nem az ő bűnük. Menedzseri szemmel nézve, tényleg követtek el hibákat az átalakítás során. Személyes tapasztalataimból most kettőt szeretnék megosztani veletek.

1. Kis busz helyett csuklós buszok.

Érdekes volt számomra, hogy a forgalmas utakon, kis buszok helyett csuklós buszok kerültek a forgalomba. Csökkentették a járatok számát, így a csuklós buszok tényleg tele vannak reggelente és nem lézengenek rajta az emberek. Ez jó, csak most iskola időszak van. Mi lesz a nyári szünet idején, akkor üresen fognak járni a nagy buszok(remélem erre is gondol a vezérkar). Ráadásul az is vicces számomra, mikor ezek a nagy buszok a szűk utcába alig tudnak befordulni, Szegény sofőr manőverezik és közben feltartja a közlekedést(dugók alakulnak ki).Kíváncsi lennék, ki találta ezt ki. Végigjárta előtte személyesen a járat vonalát, vagy csak az íróasztalnál ülve jött a nagy ötlet(sajnos általában ez jellemző a mai világban)?

2. Alacsony padlózati buszok helyett, régi Ikarus

Nagyon sajnálom, hogy egyes vonalakon az alacsony padlózatú buszokat, visszacserélték a jó öreg Ikaruszokra, amit megmászni művészet. Szegény mozgáskorlátozottak, akik eddig fel tudtak szállni, most megint nem tudnak. Tisztelt vezetés, ezúton kérem Önöket,legalább óránként egy olyan buszt küldjenek, amire szegény mozgáskorlátozottak is fel tudnak szállni.

Sok dologról lehetne még beszélni(remélem a hozzászólásoknál ezt meg is teszitek) de jómagam ezeket tartotta a legfontosabbnak.

Remélem, hogy a BKV által kitűzött célok sikeresek lesznek, de egy dolgot azért szeretnék javasolni. Ha szolgáltatást nyújtunk (vevőorientáció), amit az emberek meg is fizetnek, akkor bizonyos szinten az ő igényeiket is figyelembe kellene venni, mielőtt cselekvésre szánjuk el magunkat.



Ne feledjétek: Gondolkozattok, mielőtt bármit cselekedtek. A tudatos gondolkodásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://kondoralbert.blog.hu/api/trackback/id/tr53813642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása