em szokásom könyvekről írni, nem vagyok kritikus. De most kivételt teszek, mert olyan hatást tett rám egy könyv, amit nem hagyhatok szó nélkül.
Bekövetkezett az, amit a marketing világában Magyarországon jómagam már nagyon rég vártam (10 éve). Olyan könyvet írt egy fiatalember ebben a témában, ami szakít az eddigi klasszikus (legtöbb esetben egymástól ollózott könyvek) felfogással és egy teljesen új (gyakorlatias) megvilágításba helyezi a marketing világát. A szerző az elméleti sémákkal teletűzdelt klasszikus forma helyett, egy jól értelmezhető logikusan felépített gyakorlati példákkal megfűszerezett könyvet hozott létre. Külön üde színfolt a könyvben, hogy merte használni a ponyvamarketingnek nevezett (a nagyon okos elméleti szakemberek hívják így) Al Ries -Jack Trout által megírt kis marketing könyvek gondolatvilágát (véleményem szerint ezek a kis marketing könyvek sokkal többet érnek, mint néhány magyar szakíró által megírt mű) és a JPÉ-t (józan paraszti észt).

A könyv mindenkihez szól kortól, nemtől függetlenül. Ha olyan ember olvassa, aki még nem ismeri a marketing világát, annak szórakoztató lesz, mert sok gyakorlati példán keresztül belekóstolhat ennek a gazdasági ágazatnak rejtelmes világába. Aki már tanult marketinget, annak hasznos (8 részes swot, ami nem igazán tanítottak eddig, pedig már egy 2001-es könyvben írtak róla) és gyakorlatias információkkal tud szolgálni. Akik kicsit profibbak, azoknak egy jó ismétlés.

Összefoglalva: A könyv egy jól felépített, a marketing minden elemére (a 4P-től kezdve a márkázáson és reklámokon át a gerilla marketingig) kitérő szellemes mű.

(Kondor Albert)


Ne feledd: Gondolkozz mielőtt bármit is cselekszel! A tudatos gondolkodásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://kondoralbert.blog.hu/api/trackback/id/tr88654123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása